Ashtu sikurse Kryetare Trendafilova bëri të ditur më 28 qershor 2017, Rregullorja e Procedurës dhe e Provave hyri në fuqi më 5 korrik 2017.  Ky moment shënon funksionalizimin e plotë gjyqësor të Dhomave të Specializuara të Kosovës. Tashmë nuk ekzistojnë kurrfarë pengesash ligjore për marrjen e parashtrimeve, ose aktakuzave.

Rregullorja e Procedurës dhe e Provave mund të lexohet në faqen e Dhomave të Specializuara të Kosovës në Internet.

Burimi: 
Dhomat e specializuara