Gjykatësja Romina Inkuti (klikoni për të shkarkuar)

shtetËSIA: ITALI

DATA E EMËRIMIT: 22 shtator 2020

Biografia:

Gjykatësja Romina Inkuti punon si gjykatëse në Gjykatën e Përgjimit të Romës që nga viti 2018. Ajo gjithashtu ka shërbyer si këshilltare juridike në ambasadën italiane në Uashington DC (2016-2018), si këshilltare juridike në Zyrën e Agjentit të Qeverisë Italiane para Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut, si këshilltare juridike në Shërbimin e Çështjeve Juridike, Kontesteve Diplomatike dhe Marrëveshjeve Ndërkombëtare (2012-2016), dhe si këshilltare e gjykatësve në Drejtorinë e Përgjithshme të Drejtësisë Penale në Ministrinë e Drejtësisë të Italisë (2010-2012). Para kësaj, gjykatëse Inkuti ka shërbyer si gjykatëse në Gjykatën Penale në Romë (1996-1997 dhe 2000-2010) dhe si Prokurore Publike në Sicili (1997-2000).

ÇËSHTJET/FUNKSIONET NË DHSK:

Anëtare e Dhomës së Specializuar të Gjykatës Kushtetuese nga data 22 shtator 2020 (gjykatëse rezervë).

Anëtare e paneleve të ndryshme të Gjykatës Kushtetuese të ngarkuar, ndër të tjera, me referimet e Thaçit, Veselit, Krasniqit, referimet nga Shala (i pari; i dyti; i treti) dhe të Nasim Haradinajt.