E premte, 27 Nëntor, 2020 - 10:00

Aktgjykim i Dhomës Kushtetuese

Më 26 Nëntor 2020, Dhoma e Specializuar e Gjykatës Kushtetuese vendosi se amendamentet kushtetuese të propozuara nga Presidenti i atëhershëm i Kosovës, më 24 gusht 2020, dhe në vijim të referuara para DHSK-së nga Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, pakësojnë të drejtat dhe liritë e garantuara prej Kapitullit II të Kushtetutës. Më shumë detaje mund të lexohen në komunikatën për shtyp dhe në aktgjykim.

E mërkurë, 18 Nëntor, 2020 - 14:30

Probleme teknike me transmetimin e drejtpërdrejtë

Aktualisht jemi duke hasur në probleme teknike me transmetimin e drejtpërdrejtë të Konferencës për ecurinë e çështjes në çështjen Thaçi dhe të tjerët. Do të përpiqemi që t'i zgjidhim sa më shpejt të jetë e mundur. Ju kërkojmë ndjesë dhe ju falenderojmë për mirëkuptimin tuaj.

E mërkurë, 18 Nëntor, 2020 - 09:45

Konferenca për ecurinë e çështjes në çështjen Thaçi dhe të tjerët do të transmetohet me vonesë

Transmetimi i Konferencës për ecurinë e çështjes në çështjen kundër Thaçit, Veselit, Selimit dhe Krasniqit, e cila do të mbahet sot në orën 11:00, do të bëhet me një vonesë prej 45 minutash. Klikoni këtu për të përcjellur transmetimin në shqip.

E enjte, 12 Nëntor, 2020 - 09:30

Konferencë për ecurinë e çështjes në çështjen Thaçi dhe të tjerët më 18 nëntor

Dje, gjykatësi i procedurës paraprake, Nikola Giju, vendosi të thërrasë një konferencë për ecurinë e çështjes në çështjen Thaçi, Veseli, Selimi dhe Krasniqi, të mërkurën, më 18 nëntor, në orën 11:00. Më shumë detaje mund të lexohen në urdhrin për caktimin e datës dhe shtojcën e tij (aktualisht vetëm në anglisht).

E mërkurë, 11 Nëntor, 2020 - 11:45

Rexhep Selimi u vetëdeklarua i pafajshëm

Rexhep Selimi, i akuzuari i fundit në çështjen Thaçi dhe të tjerët, sot, në paraqitjen e tij të parë para gjykatësit të procedurës paraprake, Giju, gjithashtu u vetëdeklarua i pafajshëm për të gjitha pikat e aktakuzës. Bazuar në rregullën 95 të Rregullores së Procedurës dhe Provave të DHSK-së, gjykatësi i procedurës paraprake do të vijojë me përgatitjen e çështjes për gjykim.

E mërkurë, 11 Nëntor, 2020 - 09:15

Seanca e Selimit do të transmetohet me vonesë

Transmetimi i paraqitjes së parë të Rexhep Selimit, e cila do të mbahet sot në orën 11:00, do të bëhet me një vonesë prej 10 minutash. Klikoni këtu për të përcjellur transmetimin në shqip.

E martë, 10 Nëntor, 2020 - 16:00

Kadri Veseli u vetëdeklarua i pafajshëm

Sot, në paraqitjen e tij të parë para gjykatësit të procedurës paraprake, Giju, Kadri Veseli u vetëdeklarua i pafajshëm për të gjitha pikat e aktakuzës.

E martë, 10 Nëntor, 2020 - 10:45

Seanca e Veselit do të transmetohet me vonesë

Transmetimi i paraqitjes së parë të Kadri Veselit do të bëhet me një vonesë prej 10 minutash. Klikoni këtu për të përcjellur transmetimin në shqip.

E hënë, 9 Nëntor, 2020 - 15:45

Hashim Thaçi u vetëdeklarua i pafajshëm

Sot, në paraqitjen e tij të parë para gjykatësit të procedurës paraprake, Giju, Hashim Thaçi u vetëdeklarua i pafajshëm për të gjitha pikat e aktakuzës.

E hënë, 9 Nëntor, 2020 - 11:45

Jakup Krasniqi u vetëdeklarua i pafajshëm

Sot, në paraqitjen e tij të parë para gjykatësit të procedurës paraprake, Giju, Jakup Krasniqi u vetëdeklarua i pafajshëm për të gjitha pikat e aktakuzës.

E hënë, 9 Nëntor, 2020 - 10:15

Të dyja paraqitjet e para sot do të transmetohen me vonesë

Paraqitja e parë e Jakup Krasniqit dhe e Hashim Thaçit do të mbahet sot në orën 11:00  respektivisht në orën 15:00. Transmetimi i seancave do të bëhet me një vonesë prej 10 minutash. Klikoni këtu për të ndjekur transmetimin e drejtpërdrejt në Shqip

E premte, 6 Nëntor, 2020 - 20:00

Paraqitja e parë e Veselit dhe e Selimit më 10 dhe 11 nëntor

Më 10 nëntor në orën 15:00, do të mbahet paraqitja e parë e Kadri Veselit, ndërsa më 11 nëntor në orën 11:00, do të mbahet paraqitja e parë e Rexhep Selimit. Më shumë hollësi në Komunikatën për shtyp.

Komunikatë për shtyp – Veseli 

Komunikatë për shtyp – Selimi  
 

 

E premte, 6 Nëntor, 2020 - 14:30

Paraqitja e parë e Hashim Thaçit më 9 nëntor në orën 15:00

Më 9 nëntor 2020 në orën 15:00, do të mbahet paraqitja e parë e Hashim Thaçit në sallën e gjyqit të Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK) në Hagë. Më shumë hollësi mund të gjeni këtu.

E premte, 6 Nëntor, 2020 - 14:15

Paraqitja e parë e Jakup Krasniqit më 9 nëntor në orën 11:00

Më 9 nëntor 2020, në orën 11, në sallën e gjyqit të Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK) në Hagë do të mbahet paraqitja e parë e Jakup Krasniqit. Më shumë hollësi në Komunikatën për shtyp.

E premte, 6 Nëntor, 2020 - 09:45

Operacione në vazhdim e sipër në Kosovë

Zyra e Prokurorit të Specializuar (ZPS) aktualisht është duke kryer operacione në Kosovë. Operacionet e ZPS-së po kryhen me mbështetjen e Policisë së Kosovës dhe Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX). Më shumë informacion do të jepet më vonë.

E enjte, 5 Nëntor, 2020 - 22:30

Konfirmohet aktakuza kundër Thaçit, Veselit, Selimit dhe Krasniqit

Pas arrestimit të tyre nga Prokurori i Specializuar më 4 dhe 5 nëntor, Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Rexhep Selimi dhe Jakup Krasniqi u transferuan në objektin e paraburgimit të Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK) në Hagë, më 4 dhe 5 nëntor. 

E enjte, 5 Nëntor, 2020 - 09:30

Jakup Krasniqi u transferua në Hagë, më 4 nëntor 2020

Jakup Krasniqi u arrestua dhe u transferua në objektin e paraburgimit të Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK) në Hagë, më 4 nëntor 2020. Më shumë hollësi në Komunikatën për shtyp.

E mërkurë, 4 Nëntor, 2020 - 08:15

Operacione në vazhdim e sipër në Prishtinë

Zyra e Prokurorit të Specializuar (ZPS) aktualisht është duke kryer operacione në Prishtinë. Operacionet e ZPS-së po kryhen me mbështetjen e Policisë së Kosovës dhe Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX). Më shumë informacion do të jepet më vonë.

E mërkurë, 28 Tetor, 2020 - 16:15

Salih Mustafa u vetëdeklarua i pafajshëm

Sot, në paraqitjen e tij të mëtejshme para gjykatësit të procedurës paraprake. Giju, Salih Mustafa u vetëdeklarua i pafajshëm për të gjitha pikat e aktakuzës. Bazuar në rregullën 95 të Rregullores së Procedurës dhe Provave të DHSK-së, gjykatësi i procedurës paraprake do të vijojë me përgatitjen e çështjes për gjykim. Konferenca për ecurinë e kësaj çështjeje gjyqësore është në vijim e sipër  dhe mund të përcillet përmes transmetimit të saj në Internet.

E mërkurë, 28 Tetor, 2020 - 13:00

Seanca dëgjimore në çështjen Mustafa do të transmetohet me vonesë

Transmetimi i paraqitjes së mëtejshme/Konferencës për ecurinë në çështjen Mustafa do të bëhet sot me një vonesë prej 45 minutash. Klikoni këtu për të parë transmetimin e drejtpërdrejtë në shqip.

E hënë, 26 Tetor, 2020 - 15:00

Paraqitje e mëtejshme/Konferencë për ecurinë në çështjen Mustafa

Sikurse është njoftuar në kalendarin e Gjykatës, paraqitja e mëtejshme e Salih Mustafës është caktuar për datën 28 tetor, në orën 15:00. Gjatë pjesës së parë të seancës, z. Mustafa do t’i kërkohet të vetëdeklarohet fajtor ose i pafajshëm në lidhje me akuzat kundër tij të paraqitura në Aktakuzën e konfirmuar, në përputhje me rregullën 92(2)(c) të Rregullores. Nëse i akuzuari nuk vetëdeklarohet në lidhje me fajësinë ose pafajësinë, gjykatësi i procedurës paraprake bën deklarim pafajësie në emër të të akuzuarit në përputhje me rregullën 92(2)(f) të Rregullores. Pjesa e dytë e seancës do të shërbejë si konferencë e dytë për ecurinë e çështjes. Këtu do të gjeni urdhrin për caktimin e datës së kësaj seance. Më shumë informacion në lidhje me çështjen, përfshirë Aktakuzën e redaktuar publike, do të gjeni në rubrikën e çështjes.