Që prej vitit 2016, Programi për Vizitorë i Dhomave të Specializuara të Kosovës u ka mundësuar studentëve dhe grupeve të tjera që të vizitojnë gjykatën. Gjatë vizitave përfaqësues të Dhomave të Specializuara dhe të Zyrës së Prokurorit të Specializuar flasin për institucionin dhe punën e tyre. Vizitorëve u jepet mundësia të bëjnë pyetje dhe të diskutojnë për tema të ndryshme.

Gjatë periudhës 2016-2019 në këtë program morën pjesë afërsisht 1515 studentë të 43 universiteteve të ndryshme nga Evropa dhe SHBA-ja. Gjithashtu vizitorë të Dhomave të Specializuara gjatë periudhës së lartpërmendur ishin edhe anëtarë të Gjykatës Kushtetuese të Indonezisë dhe të Gjykatës Penale Ndërkombëtare. Programi dhe vizitat vijojnë.

Njësia e Dhomave të Specializuara për informim dhe komunikim me publikun është pika kryesore e kontaktit për Programin për Vizitorë. Për vizita të grupeve ose të studentëve në Dhomat e Specializuara të Kosovës, ju lutemi dërgoni një mesazh në: mediaKSC@scp-ks.org.

Këtu është lista e të gjitha vizitave në Dhomat e Specializuara të Kosovës deri më tani: 

[2019]

The Hague Academy, Holandë

Ludwig-Maximilians-University, Gjermani  

Vienna University, Austri

Lincoln’s Inn, Mbretëria e Bashkuar

[2018]

Syddansk Universitet,  Danimarkë

IMPACT (Center against human trafficking and sexual violence in conflict), Holandë

Amsterdam University, Holandë

Genoa University, Itali

Creighton University, SHBA

Studiecentrum Rechtspleging Training Institute, Holandë

Santa Clara University, SHBA

Tecnológico de Monterrey Campus Querétaro, Meksikë

Trinity University, SHBA

George Mason University, SHBA

Antwerp University, Belgjikë

DePaul University College of Law, SHBA 

Webster University, SHBA 

University of Leuven, Belgjikë

London School of Economics, Mbretëria e Bashkuar

Sciences Po Paris, Francë

Qendra për trajnimin e juristëve, Bullgari

University of Galway, Irlandë

Brandeis University, SHBA 

American University of Brussels, Belgjikë

Fondacioni Geoffrey Nice/University of Amsterdam - 26 shkurt 2018

Bordeaux University, Francë

Montpellier University, Francë

Praktikantë nga Gjykata Ndërkombëtare Penale (ICC)

[2017]

Caen University, Francë

Sussex University, Mbretëria e Bashkuar

Bocconi University, Itali

Stafi i Gjykatës Kushtetuese të Indonezisë

University of Fribourg, Zvicër

New York University, SHBA

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, Gjermani

American University Washington College of Law, SHBA

American University of Paris, Francë

University of Missouri & Le Moyne College, SHBA

United World College Maastricht, Holandë

University College London, Mbretëria e Bashkuar

Sciences Po Paris, Francë

Philipps-Universität Marburg, Gjermani